Skader på leasingbil

Privat leasing har de siste årene blitt mer og mer vanlig. Mange ser fordelen med å kunne ha økonomisk forutsigbarhet, og vite hva bilen koster hver måned.

Man slipper også å bekymre seg for innbyttepris eller å måtte selge bilen selv. Men, det som ikke dekkes i en leasing avtale er unormal slittasje, overskredet KM kjøring og skader.

Hva er da en skade og hva er normal slitasje ?
Det er ikke noe fasitsvar på dette, men noe må en kunne regne med på en 3 år gammel bil. Er steinsprut på panseret f.eks. en skade ? Er en liten parkeringsbulk i døren en skade ? Forhandler ønsker jo at bilen er mest mulig perfekt stand etter en Leasing. Det gjør at forhandler selvfølgelig kan få bedre pris for den, og at den er letter å selge. Men bilen er jo ikke ny, den er brukt i 3 år.

Forhandler ønsker egentlig å få bilen levert inn uten skader. Dette gjør at det er raskere for forhandler å omsettet bilen videre. Derfor er det sannsynligvis både økonomisk gunstig og også ønskelig fra forhandlers side å få eventuelle skader reparert før innlevering. Hvis man bare leverer bilen inn, har man heller ikke noen mulighet til å bestride påstandene eller sjekke om prisene er reelle på reparasjonene.  De fleste forhandlere tar gjerne bilen inn på såkalt pretakst. Dette vil si at de sjekker bilen på forhånd før innlevering, og gir en tilbakemelding på evntuelle feil og mangler, samt hva dette vil koste deg ekstra. Dette er tross alt den sikreste måten, da man vet nøyaktig hva de vil trekke for. Er du veldig uenig hva forhandler har ført opp som skader og slitasje, kan du f.eks. kjøpe en pretakst hos NAF, som er nøytrale.

Har du fått pretakst, så kom innom og vis bilen. Vi kan gi deg pristilbud på utbedring av eventuelle skader. Vi har sett flere ganger at kunder har spart betydelige beløp i forhold til pretaksten til forhandler. Hvis vi reparerer bilen, gir 10 års garanti på arbeidet. Dette gjelder jo også hvis forhandler mener bilen ikke er godt nok reparert. Vi vet hva som forventes ved reparasjon av såpass nye biler, og vil aldri si at det er greit å gjøre det på måter som ikke vil bli godkjent.  Skulle du ikke orke å gå på pretakst med bilen, så har vi ganske god erfaring med å vurdere hva forhandler mener er skader og hva som er normal slittasje. Da kan vi ut fra det vi mener gi deg priser på utbedring.

Ta kontakt med oss i dag, og se om det er penger å spare for deg også

Flere innlegg

God Sommer!

God Sommer!

ønsker alle våre kunder en riktig god sommer.